Teknik och gadgets

Framtida prylar


skrivet den 26 feb av Admin, klockan:07:21

 

De som idag tillverkar teknisk utrustning kommer hela tiden på nya artiklar och prylar som kommer ut på marknaden med jämna mellanrum. Våra mobiltelefoner är inte längre några telefoner utan snarare små bärbara datorer som vi kan göra det mesta med, surfa, maila, betala räkningar, spela spel, komponera musik, redigera foton och betydligt mer. Faktum är att de nya mobiltelefonerna idag är minst lika kraftfulla som en dator var för några år sedan men betydligt mindre i storlek.

Nu kommer det nya prylar som säkert på sikt kommer att ersätta telefonerna. Smarta klockor har funnits på marknaden ett tag nu. Det är klockor med i stort sätt samma funktioner som mobiltelefonerna hade för några år sedan. Att dessa klockor kommer tt bli allt kraftfullare, smartare och mer innehållsrika de närmsta åren är nog ingen felaktig gissning. Det är nog inte frågan om klockan kommer att ersätta telefonen utan frågan är nog i stället när.

Flera tillverkare kommer snart med smarta glasögon som tillsammans med en telefon kommer att ge en massa spännande funktioner. En trolig gissning är att dessa glasögon inom kort kommer att jobba tillsammans med klockorna när de blir kraftfullare och jag tror inte det är en allt för felaktig gissning att dessa glasögon snart kommer bli oberoende av telefoner och klockor. Att man i stället har allt inbyggt i glasögonen.

Nu kommer också flera tillverkare med armband. Det är armband som än så länge inte innehåller det som finns i våra telefoner utan i stället kommer att användas till att kontrollera våra kroppar, eller rättare sagt hur vi sköter våra kroppar. Det är armband som hela tiden mäter vår puls, ser hur mycket vi rör på oss och hur vi rör oss. Det är än så länge bara är ett träningsredskap (som säkert kommer att ersätta alla de pulsklockor som finns på marknaden) men dessa armband kommer säkert att fyllas med andra funktioner i framtiden, till exempel att man kan ringa ifrån dem.

Frågan som i alla fall jag har funderat på är vad som kommer näst efter detta? Vad finns i att vänta i framtiden? Kommer vi att ha ett chip inopererat i oss som ersätter allt vad som rör telefoner, klockor, glasögon eller armband? Eller kommer allt att finns inbyggt i våra kläder, smarta textilier är en verklighet redan idag. Vad som än väntar oss så vet man i alla fall att det är ett område där utvecklingen går rejält snabbt och det är ett område som är extremt spännande.

 

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed