Teknik och gadgets

Köpa mobiltelefon - Abonnemang eller kontant?


skrivet den 30 jan av Admin, klockan:11:15
I det samhälle vi lever i dagens läge så har det blivit lite utav en trend att byta mobiltelefon så fort som en ny modell lanseras. Med tanke på att nya telefonmodeller tillverkas lika fort som barn vill ha nya leksaker så blir det ofta att man dras med i svängarna och det kan leda till stora utgifter. Denna trend är dock som tydligast i den lite yngre generationen, då tänker jag åldrarna 10-20 som vill köpa nya mobiltelefoner så fort som kompisarna skaffar en för att dom vill vara med i gänget. Du som förälder kan säkerligen relatera till detta med barn som vill att du ska köpa dem en ny mobil var tredje månad. 

Men ibland så behöver man faktiskt köpa en ny mobiltelefon och då är frågan om man vill göra skaffa mobilen kontant eller med ett abonnemang. Om man tittar snabbt så verkar abonnemang vara det allra mest gynnsamma för du får ringa för en del utav månadskostnaden och du får en mobiltelefon - låter hur bra som helst, eller hur? Det är där som många missar den stora poängen. Abonnemang är oftast dyrare i längden och i många utav fallen så kommer du undan billigare om du köper en mobil kontant och sedan skaffar ett fristående abonnemang. Problemet som uppkommer i många utav fallen är att kostnaden för en ny mobil om man köper den kontant kan vara väldigt hög, och det är enklare att betala en summa i månaden istället. Förvisso kan det kännas som det bättre alternativet när man står där men i det långa köret så ökar kostnaden med flera tusen. 

Jag skulle nästan alltid rekommendera att om du vill ha en ny mobiltelefon så köper du den kontant, om du inte har möjlighet att lägga ut det beloppet när du kollar på en ny telefon så avvaktar du. Det kan givetvis vara svårt att stå emot när barnen gapar dig i örat men det gäller att vara envis och lära dom rätt sätt - så att de inte gör samma misstag när de växer upp!

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Comments are closed